Kondylomata

Dobrý den, před pár dny jsem potkala kluka a velice brzy jsem se s ním vyspala, aniž bych ho znala. K pohlavnímu styku došlo dvakrát v jednom dni, dále dvakrát k orálnímu styku. Nepoužili jsme kondom, neboť užívám hormonální antikoncepci. Až poté jsem si všimla, že má na penisu malou bulku, uvnitř je taková načernalá. Lekla jsem se toho a rozhodla jsem se s ním již nespat a vztah ukončit. Nevíte, co to může být? Mohou to být kondylomata? Může dojít popřípadě k nákaze ihned nebo je nějaká šance, že jsem nic nechytla? O jeho sexuální minulosti nevím nic, vím jen, že měl před pár lety zkušenosti s drogami, i tvrdými. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ve vašem případě je samozřejmě riziko infekce jak příp. kondylomaty, tak i jinými pohlavními chorobami, zvláště pokud šlo o uživatele drog. Rozhodně doporučuji za 3-4 týdny si nechat provést kompletní venerologické odběry, případná infekce kondylomaty se nedá zjistit žádnými testy, takže je vhodné pravidelně navštěvovat gynekologa, aby ev. přítomnost bradaviček včas odhalil.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: