Kondylomata?

Dobrý den pani doktorko, Dovolte mi prosim dotaz. Na pravem hyždi asi 2cm od penisu se utvrořili 3 utvrary (červené), které podle pani doktorky jsou kondylomata. Aplikován dusík. Je prosím nutné podstoupit i celkové vyšetření na pohlavní nemoce (či HPV z krve), případně jak dlouho trvá vymizení bradaviček (je vhodnější dusík, laser nebo krém?). Děkuji předem za odpověd a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Vážený Johne, podle fotografie projev nevypadá jako kondylomata, ta jsou ostře špičatá, na povrchu rozeklaná a na fotografii vypadají jako hladká ( i výskyt v této lokalitě je vzácný spíše neobvyklý). Podle toho by spíše šlo o moluska kontagiosa a v tom případě je nejvodnější provést odstranění ostrou lžičkou- takto lze postupovat i u kondylomat. Pokud jde o vyšetření na pohlavní nemoci, pak pokud jste měl podezřelý styk, tak si nechte vyšetření udělat.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x