Kondylomata

Dobrý den, asi před 8-lety se u mě a mého tehdejšího přítele vyskytla kondylomata, oba jsme je přeléčili přípravky, které nám předepsal lékař a už se nevyskytly, hned poté jsem se nechala naočkovat vakcínou Silgard. Momentálně mám nového partnera, zatím používáme kondom. V případě, že bysme ho nepoužívali, mohu ho nakazit i když se u mě kondylomata již 8 let nevyskytly? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Očkování a 8 let od infekce prakticky vylučují přenos na partnera, jinak ani dvojitý prezervativ nechrání před infekcí papilomaviry! Navíc by byl možný i přenos při orálním sexu, velká část nádorů v krku má pozitivní infekci HPV, stejně je tomu i v oblastik onečníku, závisí jen na sexuálních praktikách. Ale jak jsem psal na začátku, 8 let od vakcinace je dostačující doba, nemusíte se obávat. S pozdravem dr.Lidák.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: