Kondylomata

Dobrý den dotaz jsem pokládal a dodatečně přikládám fotografie. Dotaz pro jistotu vkládám taky....Dobrý den. Objevil se mi výrůstek za žaludem a podle informací z vašich stránek a různých fotografii se nejspíše jedna o kondylomata. Uvádí se že je to choroba infekční a přenáší se převážně pohlavním stykem. Já mám partnerku 8let a jsem si jist důvěry její v našem vztahu. Je možné touto chorobou se nakazit třeba otřením penisu o záchodovou mísu? Nebo ne zrovna kvalitně vyprany ručník v hotelu? Partnerka sice trpí na různé pihy a bradavičky ale ne v oblasti genitálií. Má je již od dětství jako spousta jiných lidí. U mě se to projevilo nejprve jako oděrka potom to stvrdlo a zabarvilo do bílé barvy. Týden na to, to vystoupilo na povrch kůže a je to růžový placatý útvar s bílými tečkami. Inkubační doba se uvádí v cca několik měsíců až rok ale může to být i tolik let?8? Podotkl bych že přítelkyně má vypálený děložní čípek od mládí protože trpěla na různá onemocnění. Abych upřesnil dotaz...zajímá mě způsob nákazy, inkubační doba, váš názor, způsob léčby. Jak jsem se mohl nakazit když jsme si věrní? Díky za jakoukoliv odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, téměř s jistotou se jedná o kondylom, otřením o WC je přenos málo pravděpodobný. Spíše máte v sobě virus, a partnerka také (usuzuji ze zákroku na čípku). Navštivte praktika nebo urologa a nechte si předepsat mastičku Aldara na kondylomata. Partnerka by měla navštívit gynekologa,aby provedl prohlídku, zda nemá také výsev. Infekce většinou přetrvává v těle, manifestuje se při snížení imunity, stresu apod.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
První antikoncepce: správný krok, nebo riziko?
Články: První antikoncepce: správný krok, nebo riziko?
Užívání antikoncepce může...
Potratová pilulka: bez lékaře se neobejdete!
Články: Potratová pilulka: bez lékaře se neobejdete!
Tablety, pomocí nichž lze...
Nedovolte aftům zahájit invazi
Články: Nedovolte aftům zahájit invazi
Možná je znáte. Malé...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x