Kondylomata

Dobry den, nedavno jsem se dozvedela, ze vyrustky na mem zadku nejsou Hemeroidy, ale condylomata acuminata.byla jsem u lekare a uz mam termin na odstraneni. Za poslednich 18 let jsem mela tri partnery. Dva z nich uz jsem poslala k lekari, zatim nevim jak to dopadlo. Informaci na internetu je spousta, ale vsechny jsou stejny. Me by zajimalo, jestli, kdyz uz jsem ted nakazena,... jsem darce krve, muzu jeste darovat? Co kdyz otehotnim, narodi se moje dite taky s tim virem? Musim do konce zivota spat se svym partnerem jenom s kondomem, aby se ode me nenakazil? Teda pokud si jeste nekdy nejakyho najdu. inkubacni doba nekolik mesicu, muze to bejt i nekolik let? Diky

Odpověď odborníka:

Kondylomata jsou problematické onemocnění, která je způsobeno viry. Léčba probíhá na dermatovenerologii (kožní ambulance) a někdy bývá velmi svízelná. Používají se různé roztoky, zmrazení nebo chirurgické odstranění. Stran darování krve doporučuji informovat lékaře transfúzní služby, který vám poskytne příslušné informace. Při porodu je riziko nákazy novorozence (relativně malé), porod lze vést při rozsáhlých kondylomatech císařským řezem. Kondom nechrání 100% při přenosu kondylomat.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: