Kondylomata

vážená paní doktorko, byla jsem před 3 měsíci na odstranění genitálních bradavic z děložního čípku, můj přítel je virem také nakažený, jeho kožní doktor mu gen.bradavice léčí už třičtvrtě roku přípravkem aldara, ale vždy bradavička zmizí a nové se stále objevují na jiných místech kolem penisu.prosím o radu kam zajít k jakému doktoru, případně co znamená léčba virostatikem podofylin??? Je léčba učinější než krémem aldarou?? Neexistují prosím nějaké prášky?? styk máme chráněný.děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Bohužel léčba kondylomat bývá někdy takto obtížná a zdlouhavá. V naší praxi se nejlépe osvědčuje u mužů odstraňování kondylomat elektrokauterem v místním znecitlivění. Podofylin je cytotoxická látka, která se používá v lokální terapii různých virových "bradaviček", ale nepůsobí specificky na virus kondylomat. Účinnější než Aldara určitě není. Léky k celkovému použití neexistují.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Kondyloma u partnera | Od: Anonym30 | 3.2.2017 09:02
Jsme s přítelem od listopadu 2015, před tím měl pohlavní styk s jinými ženami, já měla také před tím sexuální partnery. Asi po měsíci a půl vztahu mu našli kondyloma zevního ústí. Šel na chirurgický zákrok, ale bohužel se to vrátilo. Má gynekoložka mi potvrdila, že já na genitáliích bradavice nemám. Prý se kondyloma mohou objevit i v ústech, zubař mi také nic nenašel. Partnerovi se to vrátilo...podotýkám, že od toho prosince 2015, co mu to našli, jsme použili pokaždé kondom. Předtím ne. Jsme z toho psychicky špatní, já začínám mít myšlenky, že jsem to do vztahu přinesla já, ale doktor mi to žádný nepotvrdil...je možné, že bych byla jen přenašeč? Sama je nemít, ale přítele nakazit? Nebo je jen možnost, že si to on přinesl z předešlých sexuálních událostí a až v době, kdy jsme se našli, se to u něj rozjelo? Dokud nebudeme mít 100% jistotu, že už je to pryč, stále používáme ochranu a neprovádíme orální sex. Partner trpí hlavně na psychiku, kondyloma u něj mají velký vliv na sexuální aktivitu a výdrž, také při močení ho to pálí. Prosím, co si o tom myslíte vy? Moc Vám děkuji
reagovat
re:Kondyloma u partnera | Od: uLékaře.cz | 3.2.2017 16:54
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím
Vás,
abyste dotaz zkopírovala a
vložila přímo do poradny na
těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: