Kondylomata

Dobrý den, je mi 20let. Už něco přes 2 roky se nemůžu zbavit kondylomat v oblasti nad penisem a penisu. Můj kožní lékař mi to ošetřuje nějakým roztokem který bradavice zhruba po 7-9dnech vypálí ale vždy se vyrazí znova. Je to nekonečný boj a už jsem zoufalý. Přemýšlel jsem o chirurgickém odstranění ale kožní lékař mi tvrdí že by to mělo stejný účinek jako ošetření tím "roztokem". Má pravdu nebo ne ? Nechápu proč se toho nemůžu zbavit, nekouřím, nepiju, nefetuju, hygienu dodržuju, hodně sportuju a zdravě stravuju . Jediná špatná věc bude asi sex s partnerkou (hygiena před i po sexu). partnerka kondylomatem netrpí. Je pohlavní styk tou příčinou ? Muj kožní lékař mi řekl že kondylomata měl jeden pacient i 10let. Toho sem se docela lekl. Znamená to že musím sex s partnerkou vymýtit z mého života ? Prosím odepište na můj e-mail: bafa-b@seznam.cz .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučoval bych opravdu zvážit chirurgické odstranění. Co se sexu týče, při použití kondomu je riziko přenosu minimální. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: