Kondylomata

Dobrý den, vpřed dvěma dny mi doktorka zjistila kondylomata. aniž by mi podala jaké koliv informace, napsala mi recept na Alderu, která mě stála 1837Kč a doslova mě vypakovala s ordinace se slovy to máte od partnera. Který hned druhý den šel na vyšetření a výsledek byl, že je v naprostém pořádku. 1) zajímalo by mě, kde vpastně jsem k této této nemoci přišla. Je možná souvislost s občasnými záněty a výtoky? Četla jsem, že se nemoc projevu při oslabené imunitě. Začátkem března jsem byla na laparoskopii, kvůli cystě, může to souviset se zákrokem, protože do té doby jsem byla zdravá. Rěkla bych, že nemoc se projevila tak tři týdny po zákroku. 2) je možné, že i když přítel tuto nemoc nemá může být jejím přenašečem? 3) jak dlouhá je vlastně inkubační doba? je možné, že jsem se nakazila již dříve a tato nemoc teprve propukla? 4) kde všude je možnost nakazy? 5) dnes jsem byla na gynekologii v UPMD, kde mi pan doktor řekl, že mast je nejlepší přijatelná aleternativa a ať jsem za ni ráda. Ovšem zaráží mě cena kterou jsem zaplatila když jsem se dočetla na netu a i pan doktor mi řekl že v dnešní době je doplatek o třtinu nižší. 6) chci se zeptat na možnost očkování jáké to pro mě bude mít do budoucna výhody a kde se popřípadě mohu nechat očkovat 7) s přístupem ošetřující lékařky jsem byla skutečně nespokojena a ještě bych chtěla požát o nejaké doporučení nového gynekologa Předem děkuji za vyčerpávající odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kondylomata souvisí s pohlavně přenosnou HPV infekcí. Souvislost s záněty a výtoky zde není. Ani provedená laparoskopie nesouvisí se vznikem onemocnění. Přítel může být nositelem HPV infekce, přesto u něj nemoc nemusela propuknout. Mohla jste být nakažena i dříve. Pohlavní styk je tedy hlavní cesta nákazy, jiný způsob přenosu je vzácný. Cenu léků si do určité míry určují lékárny, záleží na Vás, kterou lékárnu jste si vybrala. Nemyslím však, že by jinde byl doplatek výrazně nižší. HPV očkování Vás ochrání před budoucí HPV infekcí, resp. před infekcí HPV typy, proti kterým vakcína očkuje. Očkování nevyřeší stávající infekci. Očkovat Vás může gynekolog. Mnoho gynekologů v současné době nepřibírá nové pacientky, ale v ÚPMD je k dispozici seznam gynekologů, kteří by Vás mohli registrovat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
kondylomata | Od: Simona | 20.10.2015 13:25
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli skrz
Kondylomata nemusím otěhotnět ?
reagovat
re:kondylomata | Od: uLékaře.cz | 21.10.2015 14:14
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x