Kondylomata

Dobrý den, před 2 týdny mi gynekoložka řekla, že mám kondylomata..jela jsem za ní, kvůli svědění u poševního vchodu. Řekla mi, že jsou malého rozsahu a 2 x do týdne jsem jezdila na poleptání nějakým roztokem. Po třetím namazání, mi řekla že už to vypadá dobře, že už nemusím jezdit, jenže já pro jistotu za 3 dny přijela a bylo mi sděleno, že se mi to zhoršilo a musím jezdit znovu. Jak je možně že by mě už poslala domu s tim, že jsem v pořádku a přitom jsem v pořádku nebyla. 1) Není proto možné nějak zvýšit dávku toho poleptání tím roztokem? případně ho získat domu a mazat se sama? 2) za jak dlouho se to tim roztokem ztatí? a když ne, co bude následovat, kam mě gynekoložka pošle? Jinak je mi hodně divné, že je mám, neboť jsem měla pouze jednoho sexuálního partnera a mám ho již několik let a on žádné příznaky nemá. 3) Je možné kondylomata získat i jiným způsobem?? a pokud je tedy přítel nemá, pohlavní styk s nim mohu mít až se mi vše zahojí?? Gynekolog mi doporučil kondom, přesto jsem se někde dočetla, že ani to neni 100 % ochrana, že se znovu nenakazim. 4) Je možné, že přítel má vir v sobě, akorat se projevil jen u mě? tzn. že už s nim nebudu moci mít pohl.styk jinak než s kondomem?? Dále bych se chtěla zeptat, zda má cenu a je účinné očkování Silgard, ikdyž jsem pohl.život zahájila již před několika lety a prodělala kondylomata. 5) Jaká je pravděpodobnost, že se mi v případě očkování kondylomata nevrátí?? Vím, že je to plno dotazů,ale moc vás prosím, odpovězte mi na všechny. Nevím koho jiného bych se ptala, gynekoložka mi nic nevysvětlí. Je jí to opravdu na obtíž. Proto vás moc prosím a předem moc děkuji!

Odpověď odborníka:

Kondylomata je možno léčit chemicky nebo chirurgicky, koncentraci není bezpečné zvýšit,ani používání doma,mohla by jste si poškodit okolní kůži,pokud poleptání nepomůže budou ambulantně sneseny chirurgickým způsobem,patrner nemusí mít příznaky a přesto může mít virus v organizmu, kondom je částečná ochrana , očkování by rozhodně cenu stále ještě mělo a je možní i vakcinace chlapců, vakcinace je spolehlivá ochrana Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Gastroskopie
Články: Gastroskopie
Gastroskopie nebo jinak...
Artritida a pásový opar – spojení skrze léky
Články: Artritida a pásový opar – spojení skrze léky
Zvyšují preparáty léčící...
I muži mají svoje dny aneb Jak udržet testosteron pod kontrolou.
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Cukrovka krade chuť k milování. Jak touhu vrátit zpět?
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Mimoděložní těhotenství - noční můra každé ženy
Články: Mimoděložní těhotenství - noční můra každé ženy
Mimoděložní těhotenství je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x