Kondylomata

Dobrý deň, kondylomata sa u mňa objavili asi pred pol rokom. Pani doktorka mi odporučila vakcínu Silgard a na kožnom mi bola predpísaná Aldara. Tá mi na čas pomohla ale kondymata sa znova vracali a tak dokola. Čaká ma posledná dávka ale výsev stále trvá, chcem sa preto opýtať či vakcína bude proti kondylómom účinná alebo či aspoň zamedzí vzniku nových? Ďakujem

Odpověď odborníka:

Proti většině virových kmenů,které kondylomata způsobují je Silgard plně účinný, tedy po poslední dávce by jste měla být dostatečně chráněna. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: