Kondylomata

Dobrý den, na genitáliích se mi zhruba před týdnem objevily 2 malé, cca milimetrové výrůstky, můj gynekolog potvrdil kondylomata, ale jsou zatím tak malé, že se s nimi nedá nic dělat, takže mi doporučil jen chráněný styk a víc nic prý udělat nemůžu, jen čekat co bude dál. Inkubační doba je prý okolo 2 měsíců, myslím tedy, že jsem se nakazila od přítele, kterého jsem v tu dobu potkala. Od té doby jsem pohlavní styk neměla. Zřejmě by se měl partner nechat také vyšetřit u kožního lékaře, nebo u urologa? Na internetu jsem se dozvěděla, že by mi mohla pomoci hlíva ústřičná. Nemáte nějaké další rady, jak by se dalo pomoci, nechci jen nečinně vyčkávat...Pokud by se případně kondylomata vyléčila (zmizela), budu mít virus stále v sobě a může se při oslabené imunitě objevit znovu? Můžu i potom svého partnera nakazit? Nebo se infekce vyléčí a objeví se jen pokud přijdu opět do styku s infikovaným člověkem? Pokud se kondylomata vyléčí, doporučil byste mi očkování vakcínou Silgard? Zaručuje, že už se infekce znovu neobjeví? Předem děkuji mnohokrát za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Malá kondylomata je možno s úspěchem ošetřit Podophyllinem, jinak virus může v latentní formě přežívat v organizmu dlouhou dobu,očkování Sigardem vám mohu vřele doporučit, je to nejenom ochrana proti kondylomatům,ale hlavně proti rakovině děložního hrdla Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x