Kondylomata

Dobrý den, už několik měsíců mě trápí hpv bradavičky uvnitř pochvy. Projevují se krvácivostí při pohlavním styku. Můj pan gynekolog mě poslal k jedné doktorce do prekancerózní poradny, která se na tohle specializuje. Paní doktorka mi při vyšetření řekla,že je tam poměrně velký hrozen bradaviček, který bude chtít nějak odstranit, dokonce i pod narkózou.Udělala mi zatím cytologii a nějaké testy.Když jsem tam pak volala,řekla mi,že cytologie nedopadla úplně nejlépe, že mi teď žádný zákrok dělat nebude a že mám přijít za 3 měsíce na kontrolu. Je tohleto standardní postup? To mohou bradavičky samy od sebe zmizet? Nemůžou se naopak třeba rozmnožit nebo přerůst v rakovinu? Děkuju moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Těžko odpovědět když neznám přesné znění cytologie,ani místo odkud byla odebrána,kontrola po 3 měsících je standardní postup,rakoviny se nemusíte obávat,kdyby bylo i nejmenší podezření nečekali by 3 měsíce na kontrolní odběr, spíše jde o to jak se budou bradavičky dále vyvíjet a jakou formu léčby zvolit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x