Kondylomata

Dobrý den, chci se zeptat jestli když mám asi 6 hodně malých kondylomat kolem pochvy, už rok pořád stejné, můžou způsobit rakovinu? Muzou ji způsobit i po vypálení? Ještě by měl zajímalo, zda je odeme může chytit partner (styk jsem ještě neměla) i po vypálení, zda ta infekce pořád přetrvává. Děkuji

Odpověď odborníka:

pokud jste neměla pohlavní styk, nejde o kondylomata, ale pravděpodobně výrůstky jiného původu nebo mazové žlázky. Kondylomata rakovinu nevyvolávají.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když se řekne srdeční infarkt
Články: Když se řekne srdeční infarkt
Srdeční infarkt je běžně...
Za problémy s nadváhou se mohou skrývat nemoci
Články: Za problémy s nadváhou se mohou skrývat nemoci
Štíhlí lidé mají většinou...
Parazitární nemoci kůže (3. díl)
Články: Parazitární nemoci kůže (3. díl)
Štěnice jsou ploché...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: