Kondylomata

Dobrý den, mám nicméně choulostivý dotaz, partner mě několikrát podvedl a teď už je to nějaká doba, ale po nějaké době, co jsem s nim sex neměla, jsme měli sex, a on mi ani neřekl, že tam něco má, prý to nevěděl. Je to tři týdny, co jsem zjistila v noci při orálnim styku, že má pod žaludem prostě hrbolky, okamžitě jsem přestala a rozsvítila, a zjistila jsem že, jsou to opravdu kondylomata podle googlu fotek..a i tady, omlouvám se, že to tak vykládám, ale nevim jak se dostat k věci, je to pro mě opravdu trapné,chtěla bych se zeptat na toto: je možné, že se mi ty bradavice přenesly i nějak do pusy nebo do sřrev a třeba do konečníku nebo tak? Protože jsem zjistila, že mě od té doby v krku pobolívá a dokonce v břiše jako ve střevech. Jinak ho absolutně nemohu donutit k lékaři od té doby jsme abstinovali ale on je děsnej, a nevydrzí to a je to právě dva dny, co jsme měli sex a koukám mu na to pravidelne bradavice se mu zvetšily a přibyli nove lečí si to nejákou masti a ta mu to akorát zhorsuje. Sex jsme tedy meli s kondomem, který nam naposledy praskl, takže už jsem vážně vytočená, protože on pořád maká a nemá čas dělá denně 12 h a pak jeden den volna, který se vymlouvá, že to bude dobry, že to zmizí bohužel než on se dobelha vůbec teda k tomu, že někam pujdem jsem si teda na rady lekarnice vzala jen ubohe tetraborikové čípky chtěla sem tea tree oil, který použivam a ten mi okamžite vymluvila, pry by to narusilo něco v pochve a pak by mi problém nezjistili takže jsem si tam vložila ty globule aspoň tri a při tom jsem zjistila, že jako na čípku asi něco mam bohužel si tam nevidím takže je to stoprocentně to a nevím co dál jak ho donutit aby sel se mnou a co tedy mohu zkusit doma pro něj jako lečbu já se určitě na gynekologii v nejbližší době chystam, ale s nim si fakt rady nevim..Moc vám děkuji budu vděčná za jakékoliv rady a vaši odpověď s přáním pěkného dne Karolína

Odpověď odborníka:

Milá Karolíno, přenos HPV viru, který způsobuje genitální bradavice (kondylomata) je možný i do dutiny ústní a do konečníku, ale nevyvolá to obtíže co popisujete, to bych připsala psychickému stresu z partnerského života. Velmi pravděpodobný je ale přenos na pohlavní orgány a intimní partie ženy, t.j. nejen do pochvy a na děložní čípek, ale i na kůži kolem poševního vchodu a konečníku a na stydké pysky. Pokud váš partner odmítá jít k lékaři, tak je jen na vás, aby jste se dostatečně chránila. Genitální bradavice a další onemocnění, která způsobuje papilomavirus nelze brát na lehkou váhu, velmi špatně a zdlouhavě se léčí a k celkovému vyléčení nemusí nikdy dojít. Pokud má partner toto onemocnění a máte s ním byť chráněný pohlavní styk, tak se sama vystavujete riziku přenosu infekce na vás. Píšete že se na gynekologii chystáte, tak vás gynekolog pečlivě prohlédne a také vám určitě doporučí to, co já. Musíte být i v partnerském vztahu silná a myslete i na své zdraví. Parnera zkuste přemluvit na návštěvu kožního lékaře, či urologa, protože i u něj neléčené bradavice mohou znamenat do budoucna větší problém. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: