Kondylomata

Dobrý den, asi týden zpátky jsem objevil na penisu tyto výrůstky, jsem zahraničí, ale přesto jsem si zašel k doktorovi a řekli mi, že mám kondylomata a že můžu přijít zase až někdy v listopadu pro mastičku. Četl jsem různé příspěvky o tomto problému, ale stejně jsem pořád nervozní z toho ... Mám stálou partnerku 9 měsíců, sex jsme provozovali většinou bez kondomu (teď jsem měsíc bez sexu a najednou se to objevilo). Předtím jsem používal výhradně kondom. Můžu jí tím nakazit? Jak se to přenáší? dotykem na ty výrůstky? Nechci ji nijak ohrozit, ale kvůli pobytu v zahraničí se po delší době uvidíme a tak mě velice zajímá jestli je bezpečné mít s ní sex ... Děkuji za odpověď, T.

Odpověď odborníka:

Jde o infekční virové (HPV - lidský papilomavirus) onemocnění, patřící do skupiny chorob přenášených pohlavním stykem (STD). Kondom chrání sporadicky,rozhodně ne na 100 procent.Promořenost populace HPV je 80%. Dle dosavadních klinických studií se až 60% žen po 2 letech od zahájení pohlavního styku setká s HPV infekcí. Důležitou roli hraje zejména imunitní stav organismu. Ve většině případů je virus imunitním systémem zničen. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x