Kondylomata

Dobrý den,trápí mě jeden problém,jelikož mi zjistili na gynekologii kondylomata bradavičky jak v oblasti konečníku tak na konci jazyku vzadu semi také objevili něaké pupínky ale vubec mi v jazyku nevadí.Chtěla jsem se vás zeptat zda je možné aby jsem kondylomata HPV přenosné měla i v puse na jazyku ? chystám se jít na ORL a stěma kondylomata u konečníku jdu na odstranění.Děkuji předem za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, condylomata jsou způsobena infekcí papilomaviry, která může mít své projevy i v ústech a krku. ORL vyšetření je tedy, pokud pozorujete nějaké změny v dané oblasti, vhodné.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: