Kondylomata a ockovani proti rakovine deloz. cipku

Dobry den, je mi 24 let, pred dvema roky jsem byla na chirurgickem odstraneni kondylomat. Na gynekologicke prohlidky chodim kazdy rok. Chtela jsem se zeptat, zda je pro me zvysene riziko, zda bych mohla onemocnet rakovinou delozniho cipku, a take zda je pro me vhodne nechat se proti rakovine delozniho cipku ockovat. Dekuji za odpovedi

Odpověď odborníka:

Kondylomata mohou do jisté míry zvyšovat riziko karcinomu čípku, nicméně jsou vyvolány jiným typem viru. než je ten, se kterým se rakovina nejčastěji spojuje. Očkování doporučuji.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: