Kondylomata a vztah

Dobrý den, dostala jsem se do situace na níž nemůžu nikde najít odpověď. Snad mi pomůžete vy. Objevil se u mě vir a to kondylomata, jak diagnostikoval můj gynekolog. Bradavičky byly týden po zjištění chirurgicky odstraněny. Problém je však v tom, že nevím jak jsem k tomuto viru přišla. Můj přítel byl ihned po tom co jsme to zjistili na kontrole u kožního dermatologa a není nakažen tímto virem. Jsme spolu devátý měsíc a nevěrná jsem mu nebyla. Partner si ovšem myslí, že ano. Všude se píše, že kondylomata jsou pouze pohlavně přenosná. Jak je pak možné že jsem tímto virem byla nakažená já? Je možné abych byla nakažená někým z dřívější doby? ( teprve s tímto partnerem jsem začala pravidelně sexuálně žít) ... s nikým jiným jsem neměla pohlavní styk víc než rok až na jeden NEDOBROVOLNÝ!! :-( ten se bohužel stal minulý rok v prosinci) Je možné, že by se nákaza projevila až tet? Pan doktor také říkal ať používám svůj vlastní ručník a podobně. Je možné abych to chytila i tímto způsobem? Doplňuji, že kondylomata se nacházela i uvnitř. Budeme mi teprve 17 let a nemám s těmito věcmi žádné zkušenosti. Na pooperační kontrolu jdu za týden. Prosím,vysvětlete příčinu nákazy . Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Infekce HPV virem však může být asymptomatická, virus je přítomen v epidermis a přenos infekce je možný, proto potenciálně infekční může být každý.Prevencí onemocnění je běžná osobní hygiena po styku, chráněný sex a pokud možno udržení dobrého imunitního stavu organismu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: