Kondylomata a zbaveni se hpv

Mam kondylomata a jsem objednána na laser. Chci se zeptat na radu ohledne toho, jak s HPV vubec sexuálně fungovat. Chytla jsem virus od bývalého partnera, momentálně někoho mam, ale sexu se bohuzel kvuli riziku přenosu i tomu, ze kondylomata nejsou nic hezkého na pohled, vyhýbám. Pokud se laserem kondylomata odstraní a nevrátí se, nebudu mit ani nález na čípku, jak poznám, ze nejsem infekční a partnera nenakazim? Na tento dotaz jsem zatím nenašla odpověď. Nechci HPV dále rozšiřovat, ale zároveň uz chci sexuálně žít, je to opravdu lidové řečeno opruz. Děkuji!!!

Odpověď odborníka:

HPV infekce je dlouhodobá, nemusí se projevit, ale může i vymizet. Odpověď není úplně stoprocentní. Infekčnost nepoznáte, snad z testu HPV, který Vám provede gynekolog za úhradu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: