Kondylomata acuminata

Dobrý den, mému příteli diagnostikovali kondylomata a paní doktorka nám doporučila vyšetření i mne. Na gynekologii mi pak doktor nic nenašel a vzal mi stěry, výsledky budou až za 2 týdny. chtěla bych se zeptat, jak moc je nemoc závažná a jak dlouho se léčí. Můžu mít kondylomata i bez příznaků? Může mě partner nakazit i po vyléčení? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kondylomata jsou genitální bradavičky, nemůžete mít kondylomata a nemít bradavičky, tedy mít kondylomata bez příznaků. Můžete však být infikována virem, způsobující tyto bradavičky. Tímto virem Vás partner může nakazit i když nebude mít výsev kondylomat. Nicméně imunita dokáže vir zničit. Onemocnění není vážné. Léčení bývá různě dlouhé, někdy stačí jednorázový zákrok, někdy je třeba kondylomata odstraňovat opakovaně.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
kondylomata | Od: Monika | 7.10.2013 11:34
Dobrý den...mám přítele a ten mi oznámil,že trpí
touto nemocí ,ale bohužel až po pohlavním
styku.jsem s toho hodně špatná o tom co jsem
zjistila co to je a ted nevím co s tím.Mám radči zajít
na gynekologii a nechat se vyšetřit?Děkuji za
odpověd
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: