Kondylomata na penisu

Dobrý den, můj patnáctiletý syn si zhruba před půl rokem našel výrůstky/pupínky na předkožce,tak jsme zašli za kožní lékařkou,který řekla,že se pravděpodobně bude jednat o kondylomata,a tak chodil na pravidelné vypalování tekutým dusíkem,ale po půl roce se u něj v podstatě nic nezměnilo,jelikož některé výrůstky se sice zmenšily,ale opět přibyly nové a lékařka žádné řešení nenavrhla.Chtěla bych se tedy zeptat,zda-li je možné,že se jedná o něco jiného,než kondylomata a pokud se jedná o kondylomata,jak je možné,že začaly "z ničeho nic",když syn ještě nezahájil sexuální aktivitu a také,jak je možné se kondylomat (výrůstků) zbavit ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud syn ještě neměl pohlavní styk, je diagnosa kondylomat velmi nepravděpodobná, může jít jen o běžné tzv. papily, které nepředstavují žádné riziko. Ev pošlete fotografii.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření vás může připravit o zdraví zubů i dásní
Články: Kouření vás může připravit o zdraví zubů i dásní
Většina lidí je obeznámena...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
I pivo může způsobit alergii
Články: I pivo může způsobit alergii
Pivo. Jeden z nejstarších a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Poničené růstové chrupavky ani růstový hormon nezachrání
Články: Poničené růstové chrupavky ani růstový hormon nezachrání
Léčba růstovým hormonem. U...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: