Kondylomata nákaza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jesltiže mám kondylomata a zřejmě mě nakazil partner, který ale nemá kondylomata, je pouze přenašeč, zda ho můžu zpětně nakazit já. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kondylomata jsou způsobena lidským papilomavirem (HPV - především typy 6 a 11), pokud Vás parner nakazil, jsou je něj virus již přítomen, to znamená, že Vy ho zpětně nakazit nemůžete. Pokud Vás ale nakazil někdo jiný, můžete na partnera infekci přenést. Vnímavost k HPV infekci je velmi individuální, výskyt v populaci je vysoký, jen u někoho se ale objeví kondylomata. Kondylomata patří do péče dermatovenerologa - lze je celkem snadno léčit virostatikem Podofylin.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
kondylomat | Od: dana | 22.5.2017 12:20
Dobry den u lekare mi zjistili
kondylomata ale ja ani partner
jsme si nebyli neverni je to mozne?
reagovat
re:kondylomat | Od: u | 25.5.2017 16:28
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím
Vás,
abyste dotaz zkopírovala a
vložila přímo do poradny na
těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: