Kondylomata - opakovaná infekce

Dobrý den, již cca půl roku se léčím s kondylomaty, kterých se mi bohužel stále nedaří zbavit. Na výrůstky jsem narazil náhodně koncem ledna 2014 při holení - byly velice malé cca 1mm, jeden na těle penisu (který jsem zpozoroval již o něco dříve, ale nekladl jsem tomu žádnou váhu, protože jiné výrůstky jsem neměl) a několik dalších stejně velkých nad kořenem penisu a v podbříšku. Ihned jsem navštívil dermatovenerologii, kde mi byly diagnostikovány kondylomata a následně odstraněny dusíkem a oblast ošetřena 20% podofylinem. Tento postup na výrůstky zafungoval, nicméně cca do 2 týdnu se mi objevily jiné. Opět velmi malé okolo 1mm, ale tentokrát jich bylo o něco více - cca 10, stále v oblasti podbříška a nad kořenem penisu. Od té doby docházím téměř každých 14 dní až 3 týdny na dermatovenerologii, kde jsou mi výrůstky odstraněny dusíkem a následně potřeny podofylinem. Léčebný postup na vzniklé výrůstky zabírá, ale vždy se mi v období mezi kontrolami u lékaře udělají nové. Vyzkoušel jsem i krém Wartec, po kterém se kondylomata zmenší, ale ne vždy zcela zmizí. Dále jsem našel na internetu informace o produktu Epigen, u kterého jsem žádný efekt nezaznamenal a nyní nově užívám vnitřně 2 týdny Vironal. Bohužel se kondylomata stále vracejí... Nemoc se u mě projevila po více než 2 letech vztahu, přítelkyně je očkovaná proti rakovině děložního čípku, ke gynekoložce dochází pravidelně na cytologii a žádně projevy této infekce se u ní naštěstí neobjevily. Rád bych se zeptal, zda je reálné, abych se při styku zpětně nakazil kondylomaty od přítelkyně, přestože je bez příznaků a proto měl tyto neustálé recidivy nemoci. Při styku používáme kondom, ale výrůstky se mi stále objevují nad kořenem penisu a v podbříšku, kde kondom proti styku se sliznicí nechrání. Ještě nikdo mi nedokázal odpovědět na tento dotaz, tak doufám, že odpověď najdu zde. Předem mnohokrát děkuji za odpověď. Martin

Odpověď odborníka:

Pokud je přítelkyně očkovaná ,potom je infekce od ní nepravděpodobná,virus může přetrvávat i velmi dlouhou dobu v organizmu s občasným výsevem exacerbací, dobré výsledky přináší Aldara. ,

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: