Kondylomata - opakovaný přenos

Dobrý den, již cca půl roku se léčím s kondylomaty, kterých se mi bohužel stále nedaří zbavit. Na výrůstky jsem narazil náhodně koncem ledna 2014 při holení - byly velice malé cca 1mm, jeden na těle penisu (který jsem zpozoroval již o něco dříve, ale nekladl jsem tomu žádnou váhu, protože jiné výrůstky jsem neměl) a několik dalších stejně velkých nad kořenem penisu a v podbříšku. Ihned jsem navštívil dermatovenerologii, kde mi byly diagnostikovány kondylomata a následně odstraněny dusíkem a oblast ošetřena 20% podofylinem. Tento postup na výrůstky zafungoval, nicméně cca do 2 týdnu se mi objevily jiné. Opět velmi malé okolo 1mm, ale tentokrát jich bylo o něco více - cca 10, stále v oblasti podbříška a nad kořenem penisu. Od té doby docházím téměř každých 14 dní až 3 týdny na dermatovenerologii, kde jsou mi výrůstky odstraněny dusíkem a následně potřeny podofylinem. Léčebný postup na vzniklé výrůstky zabírá, ale vždy se mi v období mezi kontrolami u lékaře udělají nové. Vyzkoušel jsem i krém Wartec, po kterém se kondylomata zmenší, ale ne vždy zcela zmizí. Dále jsem našel na internetu informace o produktu Epigen, u kterého jsem žádný efekt nezaznamenal a nyní nově užívám vnitřně 2 týdny Vironal. Bohužel se kondylomata stále vracejí... Nemoc se u mě projevila po více než 2 letech vztahu, přítelkyně je očkovaná proti rakovině děložního čípku, ke gynekoložce dochází pravidelně na cytologii a žádně projevy této infekce se u ní naštěstí neobjevily. Rád bych se zeptal, zda je reálné, abych se při styku zpětně nakazil kondylomaty od přítelkyně, přestože je bez příznaků a proto měl tyto neustálé recidivy nemoci. Při styku používáme kondom, ale výrůstky se mi stále objevují nad kořenem penisu a v podbříšku, kde kondom proti styku se sliznicí nechrání. Případně budu rád za každou novou radu pro boj s touto nepříjemnou nemocí. Předem mnohokrát děkuji za odpověď. M.

Odpověď odborníka:

Teoreticky je možné, aby vaše partnerka neměla žádné obtíže, inkubace může být velmi dlouhá.Va jste se mohl nakazit před velmi dlouhou dobou. Doporučuji posílit protivirovou imunitu (hlíva, homeopatika..).k mytí postižených oblastí zkuste mýdlo Nasil. Nejúčinnější způsob odstranění je např. elektrokauterem ev.laserem. Ale protože jde o infekční onemocnění, ne vždy se podaří onemocnění kompletně zlikvidovat, záleží hodně na aktuálním stavu vašeho imunitního systému.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Zdravím | Od: David Falta | 17.7.2014 09:12
Vaše odpověď zřejmě nebyla zcela správně
pochopena. Mám za to, že pokud je partnerka bez
akutní infekce a do vztahu jste přinesl HPV vy, tak
by vás "opakovaně" zpětně (jak píšete) nakazit
neměla, ale toto je můj názor a nejsem odborník.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x