Kondylomata u konečníku.

Dobrý den, kolem řitního otvoru se mi udělali tyto výrůstky. Zda se mi, ze jsou mozna i nejake trochu uvnitr. Může se jednat o obyčejné bradavičky nebo přímo o kondylomata? Je to cca týden co jsem toto objevil. Dnes jsem si koupil canesten gel a chtěl bych se zeptat, zda tento gel mohu použít, nebo nikoli, aby se mi to ještě více nezhorsilo, nebo co nato mám použít. V okolí cítím spíše pálení než svědění. I bolest a po vykonání potřeby je na toaletním papíru krev a cítím silné pálení. Mohu mít zároveň i hemeroidy když je přítomna krev(jasne červená)? V případě kondylomat bude lepší nejdříve vyléčit kondylomata a pak případné hemeroidy? Nerad bych šel nejdříve někam ukazovat pozadí s hemeroidy aby každý lékař věděl že kondylomata. Mohu Vás poprosit jaká je dle Vás nejlepší a nejšetrnější metoda odstranění a co nejmíň bolestivá? Moje kožní lékařka má dusík i elektrokauter.Dusík bych asi volil jako poslední možnost, mám obavy z velké bolesti. A mohu případně jako muž také použít vakcínu silgard(nebo jak se to jmenuje) nebo tu druhou? Děkuji za odpověď. Roman

Odpověď odborníka:

Dobrý večer , takže několik odpovědí: condylomata dle fota máte, tyto nekrvácejí, ale krvácejí hemoroidy jasně červenou krví, šetrné odstranění neexistuje - zkuste laser, vakcinace má smysl před první infekcí , pak už ne , je pozdě.

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: