Konec těhotentví a užívání antibiotik

Dobrý den, můžete mi prosím odpovědět na otázku ohledně užívání ATB v těhotenství? Jsem ve 38t a nyní užívám antibiotika, poněvadž jsem měla zánět průdušek. Jelikož se mi blíží porod a nevím zda nepujdu i dříve plánovaným císařským řezem, pan doktor pro urychlení léčby zvolil tedy ATB.Užívám Augmentin. Bojím se však o miminko, je možné že by mu nějak mohli ublížit, popř. zanechat nějaké následky? všude se píše užívání ATB se nedoporučuje. Můžete mi prosím odpovědět, děkuji Bartoňová Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lékař by vám zcela určitě nepředepsal lék, který by mohl ublížit vašemu miminku. Tedy se neobávejte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: