Konečník

Dobrý den, v posledních dnech jsem si všiml, že mám v oblasti řit. otvoru hmatem dobře patrnou "bouli" (či výstupek z konečníku). Přemýšlím, zda-li se nejedná o případný nádor konečníku. Ptám se takto navzdory okolnosti, že jsem před měsícem podstoupil kolonoskopické vyšetření v souvislosti s léčbou hemoroidů (s příznivým výsledkem). Může se tedy prosím teoreticky takový nádor objevit už po měsíci..? děkuji za odpověĎ

Odpověď odborníka:

Na mnoho procent ne, jedná se patrně o zbytkový hemorhoid po operaci nebo malý trombosovaný hemorhoid, pokud zvětšenina bolí. Ale je to jen sdělení na dálku. Je třeba tento nález vyšetřit. Tam, kde jste byl ošetřen zajděte na brzkou kontrolu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: