Konizace

Dobrý den, v červnu 2015 jsem šla na cytologii, na kontrolu, zaplatila jsem si tu lepší. Asi za měsíc mě paní doktorka řekla do telefonu, že nedopadla optimálně a že mám přijít za půl roku na kontrolu. Vydala jsem se tedy na stěr před pár dny. Moje paní doktorka tam nebyla, ale byl tam zástup. Zrovna bohužel jsem brala atb Dalacin a Ciprinol kvůli stafylokokovi, přesto jsem si zaplatila cytoligii. Chci se tedy zeptat, jestli léčba atb může nějak zkreslit výsledek? A další dotaz. Paní doktorka mi řekla, že tam mám nějakou metaplázy buněk a že zřejmě budu muset podstoupit konizaci. Řeknu Vám, že mi to vyděsilo, protože v červnu 2015 kdy se na to přišlo prvně jsem měla jen sex s jedním partnerem, stále s prvním partnerem. Takže o to je to pro mě nepříjemnější tohle žjištění. Chci se tedy zeptat, jestli je možné, že by se mi ty metaplázové buňky které tam byly někam sami ztratili a zda ta konizace v narkoze potom nějak bolí? Jestli se dá potom normálně fungovat (cvičím lehké cviky na skoliozu a studuju). A samozřejmě i do budoucna se bojím, abych potom "udržela" dítě. Cítím se ze všeho rozpačitě, kord když takovéto problémy mají spíše asi ženy středního věku a ne holka ve 22 letech s jedním, teď již druhým sexuálním partnerem. Pravda je, že jsem měla dříve i chlamydie, tak to může být jedno se vším... Děkuji, přeji hezký den, N.

Odpověď odborníka:

Antibiotikum výskledek cytologie negativně neovlivní konizace je nebolestivý zákrok v celkové anestezii prodělaná infekce chlamydiemi také cytologický nález neovlivní,ale řada žen ve věku kolem 20 let má tento zákrok za sebou, berte to jako zajištění do budoucna,aby se buněčné změny na čípku nevyvíjely špatným směrem. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: