Konizace

Dobrý den, byla jsem u svého gynekologa a musím na konizaci děložního čípku. Můžete mi prosím doporučit nějakou nemocnici ve středočeském kraji? Gynekolog mi také doporučil před zákrokem vysadit antikoncepci, je to opravdu tak důležité? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vysazení antikoncepce je opravdu velmi důležité, protože v určitém směru může i ona měnit vzhled sliznice na čípku, tak aby při konizaci vzali lékaři jen tu část sliznice , která je "opravdu" nemocná, nezkreslená vlivem antikoncepce. Přímo zdrav. zařízení vám doporučit nemohu, byla by to reklama. Jistě ale všechna pracoviště dělají konizace rutinně (to znamená velmi často) a na profesionální ůrovni, není se čeho bát. Jen bych se, být vámi, zeptala předem, na jaké pracoviště dávají rozbor vzorku konizace, mělo by mít vždy tzv. akreditaci,. Seznam pracovišt naleznete zde: http://www.cervix.cz/index.php?pg=cervikalni-screening--centra. Popřemýšlejte také o očkování proti HPV infekcím, informace podá váš gynekolog. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Konizace děložního čípku | Od: Ladilava Světlíková | 30.4.2011 13:17
Ahoj Lucie,
před 10 dny jsem byla na konizaci děložního čípku z důvodu nálezu HPV viru a těžké dysplazie. O vysazení antikoncepce mě neinformovala ani moje gynekoložka , ani doktor , který mi konizaci provedl. Dozvěděla jsem se to až teď z tvého článku. Taky pecka. Takže držím palce!!!
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: