Konizace čípku

Dobrý den, v dubnu mám jít na konizaci a bylo mi řečeno, že po zákroku mám být cca 6 týdnů v klidu, nezvedat nic těžkého apod..no a tady je ten problém. Mám syna (21 měsíců, cca 10kg) a několikrát denně zvedat a i občas nést, ho prostě musím, tomu se nedá zcela vyhnout. Budu ho muset zvedat a nosit i po té konizaci, jinak to zkrátka opravdu nejde. A když se začne vztekat, je to ještě horší a je pak docela dřina, ho dát třeba jen do kočáru apod.. :-/ a nemám nikoho, kdo by mi pomohl. Proto bych se chtěla zeptat, zda si tím mohu nějak uškodit? Může to, že budu muset malého zvedat a sem tam kousíček nést (po bytě, na procházce se s nim tahat nebudu), ohrozit hojení čípku po konizaci? Nebo by se nemělo nic stát, když budu opatrná a budu ho zvedat pomalu..? Mnohokrát děkuji za odpověď. S pozdravem Veronika.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, konizaci dnes provádíme se snahou o co nejmenší invazivitu, co nejšetrněji. I tak může nastat v prvních dnech po výkonu komplikace- nejčastěji krvácení. příčinou krvácení může být právě ona zvýšená námaha, vyšší krevní tlak apod. po 6 týdnech je takřka vždy vše zahojeno a to tak že i pohlavní styk nedělá obtíž. I když máte menší dítko tak na výkon bych jistě šel, rodina jistě první 3-5 dní pomůže a vy se ohlídáte :-)

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x