Konizace děl. čípku a těhotenství

Dobrý den, v roce 2007 mi zjistili nález - displazie III. stupně a následne v roce 2008 mi byla provedena konizace děl. čípku s výsledkem disp. II. st.. Nyní již chodím na klasické prohlídky a vždy bez nálezu. Chtěla jsem se zeptat jaké následky má konizace na otěhotnění, průběh těhoteství, případně porod a pro miminko, a po jaké době je možné miminko plánovat. Předem děkuji za odpověď. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! Konizace může za některých okolností vést k rychlejšímu porodu nebo si může vynutit během těhotenství více klidu. Obecně není konizace překážkou otěhotnění donošení dítěte. Jak a kdy se můžete snažit o mimčo se poraďte s gynekologem během kontroly.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: