Konizace děložního čípku

Dobrý den, před rokem jsem byla na konizaci děložního čípku (měla jsem čtvrtý stupeň). Šlo prý o HR HPV vir. Po té jsem byla asi po 2 měsících očkovaná, ale s přítelem, s kterým jsem byla i před operací jsem měla styk ještě před očkováním. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné, že by se mi to vrátilo? Poslední dobou mám docela bolesti v podbřišku, podobné jsem měla, sice horší, před operací. Na cytologii půjdu za měsíc, ale chtěla bych vědět, co můžu čekat, jestli už to bude vše bez problémů nebo mi může vyjít zase horší stupeň. Děkuji mockrát za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolesti v podbřišku nejsou způsobeny nálezem na čípku. Spíše mohou souviset s nervozitou nebo prostydnutí, močový měchýř apod. nečekala bych horší cytologii.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Desatero pro unavené oči
Články: Desatero pro unavené oči
Dnešní doba, kdy občas jen...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Zákal sklivce – neškodný problém, nebo choroba ohrožující zrak?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: