Konsultace

Dobrý den.Od října loňského roku mám bolesti PHK .Vychází od lopatky přes rameno do paže.V květnu se to přesunulo na levou stranu a od června zase vpravo.V červenci jsem byla na MR C páteře s tímto výsledkem.Sagitální řezy v rozsahu CC-Th5.Axiální řezy v rozsahu -C4-C7.V sagitálních řezech napřímená krční lordosa a blokové postavení segmentůC6-C7 při redukci výšky disku.Výška obratlových těl v normě,signál spongiosy normální.Marginální osteoprodukce hran obratlových těl C5-C7 dosahující medoilaterálně šíře až 3,5 mm.Difusní zúžení meziobratlových prostor,degenerace disků s protruzí zadních okrajů intraluminálně.Protruze kryty osteoprodukcí.V axiálním zobrazení v úrovních C4-C6 zúžení předního SA prostoru,bez komprese míchy.V úrovni C6-C7 cirkulární osteoprodukce zužující přední i zadní SA prostor,zúžení intraforaminálních prostor.Spinální mícha po Th 5 normálního průběhu,šíře i signálu.Zobrazenáčást mozkového kmene a mozečku bez změny.Závěr:Degerativní osteoproduktivní změny C páteře s maximem v rozsahu C4-C7.Vyšetření EMG bylo bez nálezu.A vyšetřeníSEP+MEP :SEP n mediani oboustraně:Mišní vlna vykreslená,centrální časy v normě,pokles amplitudy korového komlexu u pravéhon.mediani,časová disperze u levého.Ress:Lehce abnormní nález se zachovaným centrálním převodem.To bylo vyšetření 13.10.2009.A ještě jedno vyšetření ze 19.11.2009. MEP:Motorické časy v normě(nižší ampl.perif.odpovědi z PHK při stimulaci C7,z LHK při stimulaci koretxu. SEP:Prodloužení celkových převodních časů při nedostatečné diferencované periférní latenci(L1) u pravého n.tibialis,resp.prodloužené vlevo. Ress:Nejsou známky postižení pyramidové dráhy.Lehce abnormní SEP se známkami incip.leze zadních provazců nejspíše ve středním C úseku zprava-velmi pravděp.na nálezu podíl stenozy i v L úseku(di.dg.periferní senzitivní neuropatie DKK). Nyní mi paní doktorka předepsala Aescin 3x2 a Gabalept 50x300mg 2x1.Pomůžou mi tyto léky? Jsem po vředové chorobě a nerada bych zatěžovala žaludek větším počtem léků.Děkuji za odpověď.Přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle zaslené lékařské zprávy by léky opravdu měly pomoci. Pokud byste je ale špatně snášela (bolesti žaludku atd.), neprodleně informujte svého ošetřujícího lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Články: Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Nežádoucí reakce na léky je...
Bechtěrevova choroba
Články: Bechtěrevova choroba
Bechtěrevova choroba nebo...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: