Kontakt s neštovicemi v těhotenství

Dobrý den, jsem v začátku těhotenství asi 4. týden. Dnes ráno mi to lékař potvrdil. Když jsem odpoledne jela ze svým dvouletým synem autobusem, nastoupila tam paní s holčičkou a šíleně se chlubila, že malá má od rána neštovice. Jela naštěstí jen jednu zastávku. Já neštovice měla v dětství, ale můj syn ještě ne. Chci se zeptat, zda v případě výskytu neštovic u syna je ohroženo těhotenství. Nebo jestli má vliv na plod i to, že jsem se s nimi dostala vůbec do styku. Předem moc děkuji za odpověď. Zuzka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těchto odpovědí je v této poradně mnoho, prosím, vyhledejte si vždy nejdříve, zda na dotaz vašeho druhu nechtěl někdo odpověd už před vámi. Jinak ve zkratce: Pokud jste neštovice v minulosti měla, nemusíte se obávat, že je miminko ohroženo - máte doživotní imunitu. Protilátky přecházejí přes placentu a chrání také vaše dítě. Pokud onemocní váš syn, dojděte si s ním k lékaři, ale vy byste onemocnět neměla. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: