Kontakt s osobou po ozařování v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda nehrozí nějaké riziko pro nenarozené miminko (nyní 1.trimestr), když se starám o babičku, která v nejbližší době zahájí léčbu rakoviny ozařováním. Nevím, zda lidé, kteří tuto léčbu podstupují, ještě nějakou dobu toto záření nevyzařují. Pokud nějaké bude, asi bude minimální, ale bojím se vývojových vad. Děkuji za odpověď Lipemi

Odpověď odborníka:

Nemějte zbytečné obavy v žádném případě když budete v kontaktu s člověkem po aktinotherapii plod neohrozíte. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: