Kontaktní čočky

Dobrý den, je mi 17 let a už 6 let nosím brýle, jsem krátkozraká. Na pravém oku mam 1 dioptrii a na lévém 0,45. Zrak se mi nezhoršuje. Brýle nosím je jen ve vyjimečných případech. Na brýle jsem si sice už zvykla, nejsem spokojena se svym vzhledem v brýlích, ale to jsem překonala. Jen v poslední době jsem začala uvažovat o koupi kontaktních čoček. Jenže nevím, zda při mém čísle dioptrii nebude zbytečné nosit čočky celý den. Jestli by mi to nemohlo zhoršit zrak, i kdyz se říká, že je to jen mýtus. Chtěla bych teda poprosit o radu, zda si je mám pořídit nebo ne, jestli mi to muze nejak zrak zmenit. Děkuju za odpověd a přeji příjemný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kontaktní čočka, stejně jako brýle, jsou řešením dioptrické vady a jako takové nemají vliv na vývoj dioptrické vady. Zrak si tedy čočkami nezhoršíte. A při dodržování zásad jejich nošení nehrozí ani jiné zdravotní komplikace. Navštivte kontaktologa, který s Vámi vybere vhodný typ kontaktních čoček právě pro Vás a naučí Vás s nimi manipulovat.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: