Kontinuální užívání ha

dobrý den, mám dotaz ohledně nepřetržitého užívání HA Sunya. V únoru jsem brala dvě plata za sebou,kvůli oddálení menstruace. A v prvním týdnu druhého plata, čili tehdy kdy by se jinak dostavilo krvácení, došlo k jinak nechráněnému styku(užívala jsem Polygynax). pak po dobrání druhého plata krvácení přišlo. Pak jsem brala platíčko normálně-21dní, nedošlo k nechráněnému styku, ale teď se mi nedostavilo již 5den krvácení. Mohlo dojít v únoru k otěhotnění? Je mi to divné, když jsem menstr v březnu měla...ale radši se zeptám..nechci hned běžet pro test.. břicho mě bolí,jako při menstruaci, ale krvácení nikde. Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otěhotnění při kontinuálním užívání antikoncepce je prakticky vyloučeno, za předpokladu, že jste tablety užívala pravidelně. Při dlouhodobějším kontinuálním užívání nesníží antikoncepční účinek ani zcela vynechaná tableta.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: