Kontinuální užívání mercilonu, riziko otěhotnění při vynechání

Dobrý den, užívám antikoncepci Mercilon několik let. Asi od listopadu ji užívám kontinuálně bez vynechání. Ted ji chci vynechat, avšak nevím, kolik tablet za sebou jsem celkem užila (v prosinci jsem měla střevní chřipku, zvracela jsem, proto jsem si asi 3krát vzala projistotu 2 tablety v 1 den). Když ji ted od neděle na týden vysadím, jaké je riziko otěhotnění při nechráněném styku v následující 7 denní pauze? Děkuji

Odpověď odborníka:

Po vysazení kontinuální antikoncepce by jste měla být i v té 7 denní pauze chráněna. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: