Kontrolní stěry

Dobrý den, děkuji za poslední odpověď. Chtěl jsem se zeptat na kontrolní stěry na chlamýdie. Minule jsem se trochu upsal .. po Doxybene jsem měl jít za 1 měsíc, po změně léčby na Azithromycin mi jiná doktorka naspala toto vyšetření až za 3 měsíce od doužití léků. Je to v pořádku, nemohl bych jít dříve, jako v tom prvním případu? Při představě, že se to třeba úplně nevyléčí a 3 měsíce se s tím nebude dělat nic než se to zjistí mne děsí. Děkuji

Odpověď odborníka:

Na tato kontrolní vyšetření neexistují přesné standardy, nicméně jejich provedení brzy po skončení léčby může vést k falešně pozitivním výsledkům. Ale když půjde jen o lokální stěr ( ne o vyšertření protilátek), pak by asi bylo vhodné provedení testů dříve ( tzn. po měsíci).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: