Kontroly

Dobrý den pane doktore,,potřeboval bych odvás poradit a nezlobte se.Jsem po odstranění varlete klas.seminom.A teď chodím jen nakontroly.Léčba se ukončila 9.9. 2009 kontrolním PET vyšetřením.Poté jsem šelpo 3 měsících v listopadu 09 na kontrolní markery,které dopadly v pořádku.Dále jsem šel 13.1.2010 na sono břicha a skrota a také v pořádku,poté další 3 měsíce jsem šel na markery,také v pořádku,ty byly 20.3.2010,15.4. 10, jsem byl na CT břicha a hrudníku a tam byly ty dvě trošku zvětšené uzlinky v třísle 13x7mm,největší.dále jsem šel 9.6.10 na krev a markery, a také v pořádku.Před 14 dny jsem byl na sono skrota a také v pořádku.Chodím na orologii i onkologii na onkologii mi jen berou krev a na urologii sem tam to sono.Mám jít až za 3 měsíce na kontrolu na onkologii a nic jiného,žádné vyšetření nejní v plánu celé ty 3 měsíce?Je to takto v pořádku?nemohou lékaři nic promeškat?musí si být jistí že je to v pořádku?jak byste mi dělal sledování vy?dělal byste to také takto,nebo jinak?toto mě moc zajímá.Nemělo by se to sledování,třeba nějak více rozložit ty časové rozestupy,abych chodil více na vyšetření?Souhlasíte stím.Děkuji vám mockrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Josefe! Popsaný plán odpovídá běžnému postupu. Už jste prodělal opakovaná vyšetření markerů z krve i zobrazovací techniky. Na místě je určitě ještě další sledování, ale intervaly mezi kontrolami s budou už postupně zvětšovat. Případné pochybnosti konsultujte se svým onkologem. je pochopitelné, že po těžkém onemocnění máte o své zdraví obavy. I když může být zhoubné bujení dramatické, růst nádorů obvykle probíhá pomalu, často v řádu mnoha let... Ani nádory, které rostou rychle, nenarostou za týden.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x