Konzumace ryb při hypotyreoze

Dobrý den, paní doktorko, mám možna trochu zvláštní dotaz. Týká se konzumace ryb při hypotyreoze. Slyšela jsem totiž dva odlišné názory. Jeden říká, že je při hypotyreoze vhodné konzumovat ryby a druhý tvrdí naprostý opak, že by se ryby při hypotyreoze jíst neměly. Mohla byste mi, prosím, vysvětlit, jak to tedy je? Mockrát Vám děkuji za odpověď a přeji Vám krásné letní dny.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, názory na tuto problematiku vycházejí pravděpodobně z obsahu jodu v mořských rybách (sladkovodní ryby ho tolik neobsahují). V případě hypotyreosy je často příjem jodu jeden z léčebných mechanizmů, tudíž konzumace ryb by z tohoto hlediska neměla být problémem. Mějte se hezky a také přeji krásné léto.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: