Konzumace syrového vepřového

Dělala jsem si k večeři vepřové srdce a to poměrně dlouho na pánvi ve velké vrstvě tuku, jedla jsem a všimla jsem si že je místy ještě červenější krev uprosřed.Myslím že jsem i kousek snědla a teď mám strach z nějaké nákazy parazity apod. Zapila jsem to vskutku velkým lokem whisky,abych se alespoň uklidnila popř.desinfikovala. Myslíte že mi něco hrozí a popř .co?Můj otec jedl kousky syrového vepřového celý život a nikdy se mu nic nestalo,ale já jsem docela hypochondr a mám strach. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

V ČR je veškeré běžně prodávané maso veterinárně kontrolováno, takže by nákaza parazity hrozit neměla, riziko jste navíc ještě snížila tepelnou úpravou.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: