"kopání" v břiše

Dobrý den, poslední dobou se mi děje něco v oblasti břicha a netuším přesně, co by to mohlo být a kde je příčina toho, co cítím. Začínám být paranoidní, že jsem těhotná, ale pravděpodobnost je velmi malá. Cítím, jako když mě kope miminko. Nemohou to být např. záškuby břišních svalů nebo nebolestivá plynatost? Stále mi podvědomí říká, že je to miminko. Nevím proč. Má jediná možnost těhotenství by ale v tomto případu znamenala "mimoděložní těhotenství". Jinak si to nedokážu odůvodnit. Je mi 25, mám zdravou roční holčičku, u gynekologa jsem byla před měsícem s podobným problémem a na děložní kamerce ani sonu nic nezpozoroval, dva t. testy jsem měla už negativní (zkoušené také někdy před měsícem), menstruaci mám pravidelnou, ale trvá anejvýš tak tři dny, nic mě nebolí, nepíchá, jen cítím "kopání". :D Je to otravné a velmi intenzivní. Těhotná jsem již byla a můžu tento stav popsat stejně jako s dcerou. Je to opravdu jako kopání. Přijdu si jako blázen. Poraďte. Děkuji a přeji hezký den. P.s.: Pokud vyvodíte názor toho, že jsou to svalové záškuby, napište mi prosím příčinu. Děkuji. :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lze tedy s největší pravděpodobnosti vyloučit těhotenství. Pokud by jste měla cítí kopání miminka, gynekologické vyšetření před měsícem by to zajisté již potvrdilo. Než svalové křeče se domnívám, že se může spíše jednatr o plynatost např z poruchy trávení. Tedy vyvarpvat se nadymavé stravě, užívat pravidelně probiotika. Pokud by potíže do 14dní na zavedeném režimu neustupuvaly, vhodné je vyšetřenií zažívacího traktu

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x