Kopřivka

Dobrý den, už asi půl roku trpím kopřivkou. Lékař mi předepsal Prednison a Prothazin.Před tím jsem absolvovala laboratorní vyšetření, kde vše vyšlo v pořádku. Ke kožaři se mám dostavit v září,lékař mi sdělil, že pokud léky nezaberou, pošle mě na důkladnější vyšetření, kde by se mohla zjistit příčina z čeho kopřivka vznikla.Můj dotaz je , kdy zabere lék Prednison...beru 3 tablety 15mg- 4dny, 2tablety 10mg- 5 dní, 1 tableta 5mg-6dní, 1 tableta - obden...nyní jsem ve fázi 2 tablety 5 dní...avšak úmorné svědění nepřestává a nejhorší je to k večeru. Prothazin jsem musela vynechat úplně, byla jsem ospalá a vyčerpaná a nemohla jsem se v práci soustředit, stejně tak do práce dojíždím autem a ikdyž je to kousek, byla jsem velmi nepozorná. Takže v současné době beru pouze Prednison, ale účinky se zatím nedostavily, spíše je to horší.Dovolat se k mému kožaři bude horší, volá se přes setru a navíc má jet lékař na DV.Proto bych se ráda zeptala než k němu v září půjdu, kde jsem objednaná, jestli si můžu v lékarně volně koupit nějaký přípravek proti tomu úmornému svědění.Zatím jsem brala jen Fenistil 24, ale také nic moc. Jsem z toho zoufalá, vadí mi to svědění, poslední dobou je to nejvíce na prstech u nohou a rukách. Jinak se to střídavě objevuje po celém těle a pak to následně zmizí.Jsou to většinou jakoby šlehance, nebo červené plochy, ale né ve velké míře. Problémy s dýcháním nemám,ani nic vážného zatím nepozoruji, jen to svědění... a večer to svědí nejvíc. Zkouším vynechat mléko, kávu, už nevím co mám jíst co ne.Nevím kdy se mohou dostavit ulevující účinky, zkouším sledovat co mi vadí nejvíce, ale je to složité.Prosím o radu, jak to vydržet než půjdu opět ke svému kožaři...děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Pradnison byste měla užívat v nezměněné dávce do doby, než zabere, takže např. 30 mg/denně týden či dva, pokud tato dávka zabere, začít postupně snižovat. Kopřivka může mít celou řadu příčin, ale někdy se také žádná přičina nezjistí. Navečer můžete zkusit užívat Aerius, ten netlumí.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x