Kopřivka-alergická purpura

Dobrý den. Mám pár dotazů na lékaře specialistu.Můj syn 11 let trpí od 3 let Alergickou purpurou,kopřivkou.Kopřivku má tak 3x do roka,projevuje se červenými zarudlými fleky po celém těle,která mizí a zase se objevuje(putuje po těle)aniž by zmizela uplně,doprovází ji otoky rukou,nohou,kloubů někdy i rtů,okolí očí,uší a svědění.Vždy když se kopřivka objeví následuje okamžitá návštěva lékaře a náledná hospitalizace v nemocnici.Medikace je podle závažnosti projevu kopřivky,někdy je to jen Dithiaden,jindy když je kopřivka silnější s přidáním Prednisonu.Ve většině případů Calciová kapačka.Po dobu hospitalizací syn prošel sérií testů na alergeny,autoimunitní látky,podrobné krevní testy,celkové interní vyšetření atd.Výsledky byly negativní,tudíž nemá potravinovou alergii,alergii na zvířata,pyl,roztoče,prostě na nic.Výsledek všech vyšetření je,že syn je zdravý.Přesto se kopřivka stále objevuje.Zajímavé je že se kopřivka objeví jen když je syn nemocný,nachlazený.Při poslední hospitalizaci padl názor lékaře že by mohl syn mít alergickou reakci na určité typy virů či bakterií.Někdy je totiž nemocný a kopřivka se neobjeví.Už jsem zoufalá a všechny návštěvy lékařů jen pomáhají potlačit,zlikvidovat kopřivku ale né jak ji přdejít.Náš standatdní postup při kopřivce je samozřejmě dieta,léky(Dithiaden) a návštěva lékaře(hospitalizace).Přikládám i fotografie jak naše kopřivka vypadá.Doba léčby kopřivky je obvykle 10 dní než vymizí,tudíž co jsem se tu dočetla není chronická,ale akutní kopřivka.Určitě by pomohlo i vědomí že můj syn není sám a že je podobných případů víc.Vím že odhalit alergii je těžké a složité a že alergie můžou být i kombinované.Ale snažím se hledat,vyslechnout každý názor atd..Děkuji za odpověd...

Odpověď odborníka:

Ano, alergické či autoimunní reakce mohlo vznikat jako reakce na infekt, ale v tomto případě neexistuje žádná prevence, samozřejmostí je včasná léčba všech infektů . Doufejme, že s postupujícím věkem se obecně sníží i nemocnost dítěte. jako první pomoc bych doporučovala mít doma čípky Rectodelt, možná by pak nemusela následovat vždy ta hospitalizace.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Můj partner má hepatitidu C – je to důvod k rozchodu?
Články: Můj partner má hepatitidu C – je to důvod k rozchodu?
Hepatitida C je poměrně...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ztrácíte paměť? Rozpoznejte nemoc od obyčejného zapomínání
Užívání léků proti bolesti si dříve či později vybere svou daň
Rakovina ledvin
Články: Rakovina ledvin
Rakovina ledvin (renální...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Lymeská borrelióza může poškodit srdce
Články: Lymeská borrelióza může poškodit srdce
Pokud si včas nevšimneme...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: