Kořenový syndrom

Dobrý den můj problém se nazývá . Lumboischiadický kořenový syndrom iritačně-zánikový L4 vlevo na podkladě foraminální extruze disku do hloubky 10 mm vlevo- s útlakem L4 vlevo. Po sérii rehabilitací se můj stav spíše zhoršuje a bolesti neustupují. Lze se podle Vašeho názoru vyléčit bez operace. A jak vážný je můj stav dle lékařkého závěru.

Odpověď odborníka:

Nevidím přesný popis vyšetření magnetickou rezonancí, ale podle toho co jste popsal se stav nelepší. Pokud výhřez ploténky je větší a foraminální útlak a velikost výhřezu 10 mm pokud tomu tak je existuje je třeba zvážit další léčbu. Pokud konservativní léčení a tím myslím i pobyt na komplexní léčbě v nemocnici nevede po 6 ti týdnech ke zlepšení je třeba po poradě a zhodnocení neurochiruga operaci zvážit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: