Kortikoidy

dobri den potřebovala bych jen vysvetlit par veci mam dceru ma 2 roky trpi častym onemocnenim kašle bez horeček uř mněla i zapal plic poslali nas k akergoložce ta nam udělal testy co byly možne slane dite krev všechno bylo negativni žadna alergie a ani slane dite vyloučila i reflux. nasadila rybomunyl opravdu trochu pomohl byla min nemocna ajk tak mirneji pak zase to začalo nasadila singulair take zase bylo fajn vysadila ale ted od března to je hruza stale nemocna stečene dolu do prudušek lečeni i atb i nasazen znova singulaitr nic nepomaha tak lekažka dneska nasadila kortikoidy ješte jsme je nedala bojim se toho jak neni astmatik ani alergik cpat do ni takove vecy mame špatnou ložnici je tam plisen budem se stehovat ale až za pul roku nevim si rady bojim se dat kortikoidy aby pak nemněla to astma nebo alergii nebo bez toho pak to nepujde co pak poradte prosim

Odpověď odborníka:

Dobrý , paní doktorka volí léčbu správně, inhlalční kortikosteroidy jsou indikovány jako preventivní léčba u astmatu, takže nemusíte mít strach pokud léky nasadí, že by se alergie měla zhoršit. Naopak by mělo dojít k ultumení alergického zánětu. Určitě je dobře, že plánujete změnu prostředí, pokud bydlíte v bytě s výskytem plísní, není to prostředí vhodné pro alergika.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: