Kortikoidy

Jsem po 3-měsíční léčbě lékem Medrol (z důvodu autoimun. onemocnění, měla jsem bolestivý výsev v ústech). Vím, že nejdůležitější je se vyléčit, další výsev se neobjevil, tak snad bude vše v pořádku. Chtěla jsem se zeptat, zda mohu nějak zmírnit otoky v obličeji - měsícovitý obličej, určitě to chce čas, ale zajímalo by mě, zda se něčeho vyvarovat, či něčím pomoct. Děkuji, hezký večer.

Odpověď odborníka:

Otoky v v obličeji patří mezi vedlejší projev užívání Medrolu, vy sama bohužel nemůžete tyto projevy ovlivnit. Někteří pacienti tuto léčbu snáší bez problémů, u některých se vedlejší účinky projeví více. Pokud by se otoky zhoršovaly proberte to s Vaším lékařem, zda-li by nešlo léčbu vyměnit za jiný imunosupresivní lék. Léčbu rozhodně sama nevysazujte.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x