Kortikoidy

Je mi 17let . Již týden beru metypred 4mg ,jeden ráno, jeden večer. Mám to na problémy s klouby, hodně mi to za ten týden pomohlo ale dnes jsem byla na odběrech krve a výsledky přijdou asi za 3týdny a podle toho mi paní doktorka může dát jiné léky . Ty kortikoidy mám jen zatím. Chci se zeptat jestli za tu dobu po nich mohu přibrat ? Snažím se držet dietu, trochu cvičím. Nechci po nich přibrat .

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Adé, léčba kortikoidy může vést k zadržování sodíku a vody v organizmu; methylprednizolon má tyto nežádoucí účinky pouze slabé. Jiným způsobem se tělesná hmotnost při léčbě methylprednizolonem nezvyšuje. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Články: Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Zažila to většina z nás...
Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Články: Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Když člověka začne bolet...
Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Články: Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Očkování proti žloutence A...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Osm zásad, jak udržet srdce a cévy v kondici
Články: Osm zásad, jak udržet srdce a cévy v kondici
Kardiovaskulární choroby...
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x