Kosmetika avon v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 21. týdnu těhotenství a chtěla jsem se zeptat zda (a případně do kterého týdne) mohu používat kosmetiku AVON proti akné, značku Clearskin (konkrétně tyto produkty:http://www.avon-plus.cz/cistici-gel.html, http://www.avon-plus.cz/cistici-pletova-voda-proti-akne-s-chladivym-ucinkem.html, http://www.avon-plus.cz/maska-s-jilem-s-05-kyselinou-salicylovou-1.html, http://www.avon-plus.cz/povzbuzujici-cistici-peeling-clearskin-2.html). Ptám hlavně kvůli kyselině salicylové, která je ve výrobcích obsažena. Dočetla jsem se, že je nebezpečná ve třetím trimestru, zajímalo by mne tedy, jestli je ve druhém trimestru ještě v pořádku, a jestli množství této kyseliny v přípravcích představuje kontraindikaci. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Tuto kosmetiku můžete bez obav používat i v graviditě, plod zcela jistě nepoškodí. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: